En aquest bloc podreu veure el procés de conservació-restauració de l'escultura principal i un dels quadres del Retaule de Sant Josep de la parròquia de Son Servera. La intervenció s'ha fet durant el mes de març 2014 i ara podeu veure els resultats a l'església.
Les restauradores (Marga Massanet i Cecía Servera) vos convidam a participar en el projecte comentant, difonguent en les xarxes socials i compartint amb qui volgueu.

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE / RECURSOS

Benvinguts al nostre bloc. 

Aquest projecte sorgeix de la col·laboració entre la Regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament, les restauradores Cecía Servera i Marga Massanet i la Parròquia. Si voleu saber més de nosaltres feu click sobre els nostres noms en la secció de "qui som?".

De moment es restaura només una petita part del retaule (l'escultura de Sant Josep i una pintura sobre tela). Aquesta primera intervenció està finançada per la Regidoria de Patrimoni, per tal de valorar, recuperar i difondre el patrimoni artístic i cultural present al municipi. 

A través d'aquest bloc volem posar en coneixement de tot aquell que estigui interessat d'alguna manera, el procés de conservació-restauració que es durà a terme. Pensam que com a patrimoni de tot el poble de Son Servera aquesta intervenció ha de ser difosa per a que la gent pugui conèixer el que forma part de la seva història i que ha estat durant tants anys amagat. 

Si feu click en el següent enllaç podreu consultar el projecte i saber de primera mà d'on sorgeix aquesta iniciativa i per què pensem que és important. Endavant!

També vos convidam a contestar una sèrie de preguntes que hi ha a la part dreta d'aquest bloc. D'aquesta manera podrem saber una mica millor com enfrontar-nos a la continuació d'aquest projecte en un futur, que esperem que no sigui molt llunyà. 
Donatius per a la restauració.
Si voleu col·laborar econòmicament per fer realitat la restauració completa del retaule ho podeu fer de dues maneres. En el següent enllaç teniu tota la informació al respecte. Donatius restauració. 


RECURSOS

- Construcció d'un retaule. La construcció d'un retaule té diferents fases i en ella hi participen molts artistes de diverses disciplines.

- El retablo: terminología básica ilustrada. Aqui pots veure les tipologies, evolució, elements decoratius i constructius, materials etc. dels retaules.

- Com es fa una escultura de fusta policromada? Vídeo molt interessant on s'explica la talla i construcció d'una escultura, com es daura amb la tècnica de l'estofat (la mateixa que presenta el nostre Sant Josep) i com es realitza la policromía de les carnacions. Entendreu la feina que s'amaga darrera una obra com la nostra. (Està en anglès pero val molt la pena, fet pel Getty Conservation Institute).
- Estudi tècnic del retrat de Giovanna Tornabuoni. En aquest enllaç es mostra l'estudi complet d'una obra amb l'aplicació de diferents tècniques analítiques. Veureu l'art amb uns altres ulls! 
 

- La restauració de l'escultura de Sant Josep. Aqui teniu un resum de la feina que hem estat fent. Podreu veure imatges de la intervenció i algunes fotos amb l'abans i el després.

- La restauració de la pintura central de la predel·la. Video amb el procés de restauració de la pintura. Imatges amb l'abans i el després.